Regn, nej tack!

Nu har förberedelserna inför morgondagens bal börjat. Mina naglar har nu antagit ett lite glansigare och finare utseende än innan. Känns lite konsitgt att det efter tre år nu är våran tur. Hoppas på att vädret är med oss imorgon och att radiopratarna får fel om att det under eftermiddagen i morgon kommer att vara ihållande regn. Blir liksom inte riktigt samma sak att gå med ett färgglatt paraply ovanför huvudet men men det återstår att se hur det blir. Vi får hoppas på det bästa. Ska bli kul att se alla i klassen imorgon. Tror alla kommer bli jätte fina :)

Kolla, min header är på rätt ställe! (stolt) 

Más vale tarde que nunca

Försökte mig på att skapa en ny header. Gick la sådär men den här får duga för tillfället, det är som sagt var svårt med alla koder hit och dit ville bara ha bilden en gång men då hamnade den inte i mitten precis så får försöka mig på det någon annan dag helt enkelt.

Har börjat på att städa mitt skåp i skolan nu. Väldigt intressant! Det kommer nog att ta ett tag jag har väl inte varit jätte duktig på att hålla det fritt från skräp under dessa tre åren så har lite saker som ska slängas. Har i alla fall fått lämnat ifrån mig alla böcker som jag hade i skåpet. Det var en riktig befrielse att bli av med spanska lexikonet som jag inte har använt sedan jag hade spanska i 1:an. Brukar annars vara rätt duktig på att hålla koll på mina saker men tydligen inte i detta fallet.


All I needed for another day

Only you - Joshua Radin

10 dagar kvar helt sjukt! Nu gäller det att ta vara på tiden för vem vet vad som händer sen?


All I needed for another day

Only you - Joshua Radin

10 dagar kvar helt sjukt! Nu gäller det att ta vara på tiden för vem vet vad som händer sen?


Danmark och jag

Det jag skrev för några dagar sen är inte längre riktigt sant. Jag kommer inte vara ett med min klänning dock kommer jag se ut som den danska flaggan. Röd och vit. Solen visade sig äntligen för mig i helgen och nu i efterhand kan jag väl tycka att jag inte borde utnyttjat den så mycket som jag gjorde. Första solbrännan för året är därmed avklarad. Var några år sen nu som jag brände mig så mycket att det gjorde ont, så antar att det var dags nu igen. Förhoppningsvis kommer det röda lägga sig tills på fredag och om jag har riktigt tur kanske det kan övergå till en liten brunare nyans till och med. 

I går var jag och tittade på några vänners bal. Alla var väldigt fina. Inte långt kvar till våran bal nu!




Aldrig blir man riktigt nöjd

Har varit en riktigt varm dag! Skönt att sommaren är här och förhoppningsvis även för att stanna. Sen måste jag bara klaga på en liten sak som gjorde mig besviken och det är det här med solen. Varför måste den alltid gå i moln första jag sticker ut huvudet utanför dörren? Jag om någon är verkligen i behov av att sola till kommande bal och student. Som det ser ut nu kommer jag vara ett med min vita klänning på studenten men, men har väl aldrig varit fel att matcha?

Ne, nu ska jag ta o gå ut och sätta mig och bara invänta solen! Jag menar hur länge kan den hålla sig borta!?

skor = fixat!

Har precis sett reprisen av Bella & Tyra show efter tips från en klasskompis. Ja vad ska man säga Kissie var på besök och kan det bli mer än kaos då? Jag tror att hon kommer få det svårare än vad hon tror att byta bort den elaka attityden i framtiden. Själv blir jag irriterad bara utav att höra hur mycket hon klankar ner på andra!

Glömde det viktigaste och bästa på hela helgen nästan. Kanske var lite att ta i men i alla fall. Jag har hittat studentskor! Överhuvudtaget att hitta finare skor som jag trivs i hör inte till vanligheterna men av en händelse var jag inne på Åhlens och hittade dessa som är på bilden. :)   

Nu är det dags för en fika!  

                                                 


Back in business

Efter några dagars frånvarande från bloggen kanske det är dags att skriva ett nytt inlägg nu. Grejen är att jag inte har varit inne på internet på flera dagar, vilket som omväxling kan vara rätt skönt. Kanske inte världens bästa tidpunkt att skriva nu med tanke på mitt inte så upplyftande humör men ska göra mitt bästa för att inte bli för negativ. Långhelgen har bjudit på det mesta från många skratt, lite sömn och en olycka (som tur var slutade det rätt bra). Fick precis reda på att historian som jag har trott var slut för någon vecka sen inte alls var det utan att jag har omprov att göra nästa vecka. Kul. Längtar redan...

Heja Sverige!

Nu blir det hockey VM! Sverige - Frankrike. Hoppas verkligen att Sverige vinner! Jag är lite av ett hockey fan och kan bli väldigt sur när det inte går som jag vill. Tur att hela familjen håller på samma lag idag i alla fall för vanligtvis är det inte så och då kan det bli väldigt jobbig stämning mellan oss.  

Lite av allt

Hade grafprov idag, var troligtvis det sista provet på gymnasiet! Vågar inte säga för mycket för då dyker det säkert upp ett till. Gick la sådär på provet kan ha gått lite hur som helst faktiskt, men det är skönt att ha det gjort i alla fall. Nu är det dags att städa. I går var det skrivbordet som fick se dagsljuset och idag är det dags för resten av rummet. På tal om något helt annat så är marabou Passion en riktig höjdare bästa nyheten på länge!

 mmm....


Det är inte bara i Photoshop man använder sig av lager

Någon mer som har det problemet när man ska städa skrivbordet att det tar ett bra tag innan man kommer ner till det understa lagret och därmed kan börja skymta själva skrivbordet? Synd att man inte kan göra som i Photoshop och bara släcka något lager så att man inte ser alla saker!


Lita inte på Google

På Google stod det att det var mors dag idag! Fick lite smått panik kan jag säga. Om det är någon dag man absolut inte får glömma så är det typ den! Fick snabbt frågat runt och fick då även lugnande besked om att det inte var förrän den 30. puuh då kan man andas ut. Om en timme är det dags för ett nytt avsnitt av Gossip Girl. Äntligen! Har väntat på det i en vecka nu.    


Make up

Kom på att jag lämnade alla saker till grafprovet på tisdag morgon i skolan, smart av mig, nu har jag bara EN dag på mig att lära mig allt. Dessutom tror jag att det kommer vara svårt för förra var verkligen det. Kul. Har ägnat den senaste tiden till att få inspiration till smink och hår på balen. Jag kan tipsa om Lindas sminkblogg http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/, hon är rätt grym på sminkning om man säger så! Jag har tyvärr inte hittat någon bra för inspiration till hur håret ska se ut men får leta vidare en stund...


Bild från Lindas sminkblogg



fredag!

Fredagsmys med godis och tv är underbart!
Dagen har varit väldigt bra trots att man i princip har ätit grus första man kommer utanför dörren för att det har blåst så mycket. Men men sägs ju att lite smuts har ingen dött av så får väl hoppas att det stämmer även denna gången. 


Time to pretend

Stryker härmed en sak på listan! wiihoo! äntligen har jag skickat in grafuppgiften som vi fick för så där 3-4 månader sen känns riktigt bra faktiskt. Nu får det bli lite härlig musik medan jag väntar på min dom om hur många uppgifter som jag har kvar i svenskan. Kan bli väldigt intressant eller inte beror lite på antalet.

Portfolio

Hade en riktigt behövlig sovmorgon idag innan det var dags för skola. Där jag skulle om jag bara hade kunnat bestämma mig för att redovisa ha en sak till gjord, men nepp så blev inte fallet så jag har fortfarande den kvar, segt. Graf nu där vi håller på att göra portfolier. Min ska inspireras av scrapbooking är det tänkt, lite svårt att få till den känslan bara men har några dagar till på mig att testa lite olika saker. Det har dykt upp ännu mera saker att göra som jag alldeles hade glömt bort så nu ska jag försöka hitta energi till allt det någonstans också. Inte ens allt socker i världen skulle räcka till är jag rädd.
En liten del av framsidan på min portfolio

Lyckat

Jag skulle försöka ta tag i pluggandet så började med mediekunskapsuppgift, insåg fort att jag inte hade något papper på hur jag skulle göra så den fick jag skjuta upp. Gick då över till en svenska uppgift men efter att jag raderat mycket mer än vad jag skrev så struntade jag i den också. Bestämde mig för att ta tag i min författarredovisning som jag troligtvis ska ha imorgon istället. Boken som jag har läst är den som visas på bilden och heter som sagt "Dannyboy & kärleken" av Daniel Åberg. Det är en bok som jag har svårt att bestämma mig om jag tycker om eller inte för den är lite speciellt skriven. Mer ska jag nog inte skriva om det skulle vara så att några i klassen läser så är det inte så kul om jag redan har berättat allt.  


www.danielaberg.se

 

 

 


Just don´t give up

Dagen började med att jag försov mig för 3 gången denna veckan! Tur att mamma är hemma så att hon väcker mig innan det är för sent, så jag har hunnit till bussen varje dag än så länge men det blir väldigt stressigt kan jag säga. Vi hade mediekunskaps prov det första gick nog helt okej i alla fall, det är tur att man har lätt för att lära sig nu när engagemanget och viljan inte är på topp. 

Skoldagen avslutades med en föreläsning som var lite konstig. Jag kände mig många gånger väldigt dum för fatta inte vad han snackade om men insåg tidigt att det var för djupt och filosofiskt för mig så lyssnade lite så där halvt. Tänkte på en sak när han sjöng, att han fick en väldigt tom blick och bara tittade rakt fram utan att egentligen titta på något typ. Tyckte det såg läskigt ut i alla fall. Vet inte om det var någon annan som tänkte på det? 


it´s history!


Så skönt, det visade sig vara den sista historialektionen idag. nu återstår bara betygsamtal. Lämnade till och med in läroboken så nu är min väska betydligt mycket lättare vilket min axel tackar för. Känns riktigt bra att det börjar försvinna lektioner nu, kan tänka mig att det inte kommer finnas så många lektioner kvar om ett par veckor.

På bilden nedan är det ett litet smakprov på hur min väska till balen ser ut. Jag är riktigt nöjd med mitt val och tror inte jag hade kunnat hitta någon annan som jag hade tyckt bättre om. Har kollat lite överallt men har inte sett någon som har fått mig att ångra mig. Det kommer komma fler bilder på balen senare hade jag tänkt men än så länge är det ju faktiskt några veckor kvar.   



En liten förhandstitt på min balväska
Kuvertväska till balen



Dagarna springer iväg

Bara EN månad kvar! Det är helt sjukt om en månad kommer man inte att gå i skolan längre. Inte träffa alla klasskompisar som man har haft nu i 3 år. Alla har olika saker som de ska göra efter studenten så det känns inte som att man kommer att träffa de andra mycket och vissa kommer man kanske aldrig se igen. Känns faktiskt väldigt sorgligt. Det är just alla människor som man kommer sakna sen allt det här med plugg och grejer kommer det vara skönt att slippa det känns som att man har gjort det klart nu!

En i mängden

Jaha nu var det även dags för mig att hamna mitt i det här bloggandet. Jag har funderat ett bra tag på det och nu har jag bestämt mig för att testa på det! Jag verkar inte vara ensam om att ha bestämt mig heller, hela 2154 personer verkar ha skapat nya bloggar just idag! Stämmer det verkligen? Är det så många!? 

Just för tillfället får jag nöja mig med att ha en redan befintlig mall som header eftersom jag är helt ny på det här med alla koder för allt. Hoppas dock att jag kommer att kunna lära mig lära mig om ett tag när jag har haft tid att testa lite olika saker. Hoppas även på att det ska komma in lite bilder på bloggen i framtiden men den som lever få se helt enkelt. 

För övrigt har jag kommit på de sista dagarna hur dålig självdisciplin jag har, skulle ha pluggat på allt som vi har i skolan för tillfället men har jag gjort det!? Nej skulle inte tro det istället har jag suttit vid datorn och Tv:n och inte gjort någonting. Tyvärr görs det inte av sig själv så istället börjar paniken sprida sig inom mig!

Om det är någon som vet hur man får in en bild som header så är hjälpen väldigt välkommen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0